ET SISTE FARVEL MED BODØ

FAKSMILE AB24

 

Bloch var en av mange nye spillere som ble hentet da BHK rykket opp foran 2007-2008 sesongen. Han ble raskt en favoritt for publikum, på grunn av sitt voldsomme engasjement og glede i spillet.

Flere klubber har i løpet av de siste sesongene prøvd å hente Bloch, men han har tydeligvis trivdes i Bodø

– Det har vært tre fantastiske år for meg. Det var veldig spesielt å komme hit, og det tok litt tid før jeg falt til ro i byen, men etter hvert har ting bare blitt bedre og bedre. Da jeg flyttet hit ville jeg egentlig ikke forlate Danmark, men jeg har aldri angret på at jeg kom til Bodø, sier Bloch til ab24.

Dagens motstander Drammen var en av klubbene som ville ha Bloch etter hans første sesong i BHK.

– Det er klart at når seriemesterne vil ha deg er du interessert. Når BHK i tillegg slet med økonomien, og det lå an til at jeg måtte halvere lønnen min, så var det klart at jeg vurderte det. Men jeg ville ikke bort, og da en ekstern sponsor kom inn i bildet så var den saken død, sier keeperen.

Vil hjem
Bloch har i år kjent på kroppen at det var på tide å vende hjem til familien i Danmark. Og han roser BHK-administrasjonen for hvordan de har behandlet han.

– BHK har vært helt fantastiske. De visste at jeg ville hjem, og jeg sa tidlig at dette trolig ble min siste sesong. Men jeg ville være helt sikker før jeg tok avgjørelsen, og jeg fikk beskjed fra daglig leder Grethe Fjærvold at jeg kunne bruke den tiden jeg trengte. Ville jeg ha ny kontrakt med BHK, så skulle jeg bare si i fra, forteller han.

Bloch drar nå til en dansk 1. divisjonsklubb. Hvilken klubb det er, blir offentliggjort senere denne uken. Bloch forteller til ab24 at det dreier seg om en klubb i en by han kjenner godt, i et område i Danmark han har tilbrakt mye tid.

– Det er en klubb som har en gammel hall, men den er alltid fullpakket og de har en supporterklubb som er både berømt og beryktet. Klubben er mest kjent for sitt fantastiske publikum. Jeg går rett og slett fra Norges suverent beste publikum til Danmarks beste.

– Når du trener så mye som vi gjør, så må det være kjempekjipt å ha det slikt som i Sandefjord, hvor det er 50 tilskuere på tribunen. Jeg har vært heldig og valgt de rette klubbene i min karriere. Da jeg spilte i Århus i eliteserien i Danmark gikk det fra å være okei til fantastisk. Her i Bodø har livet rundt kampene vært fantastisk. Jeg kunne ikke valgt en klubb som betalte meg masse penger, hvis jeg kunne velge en som har masse publikum, sier Bloch.

Tar skikkelig farvel
Keeperen har kontrakt med BHK til i midten av juni og han vil bruke tiden etter sesongen til å ta farvel med alle vennene han har fått i byen.

– Forhåpentlig spiller vi den siste kampen i slutten av april, da blir det en liten ferie i Danmark, men så er jeg tilbake for å feire en siste 17. mai. Jeg kunne aldri bare ha dratt rett etter siste kamp. Jeg har blitt behandlet royalt av masse folk her, og de vil jeg ta et skikkelig farvel med. Det er en tung prosess å forlate byen, så det vil jeg ikke tenke så mye på nå, sier keeperen som gleder seg til dagens kamp.

– Vi vet jo ikke helt hva Drammen kommer med. Vi må være forberedt på at de kommer med sitt beste lag, og så får vi heller håpe at de ikke er topp motivert. Vi har hatt gode økter i det siste, og er så klar som vi kan være før kampen.
BHK håper og tror på over 2000 mennesker på kampen.

Bloch sier at tilskuerne og stemningen motiverer og betyr mye.

– Alt er mulig i dag. Vi har absolutt en mulighet til å slå Drammen, og jeg vil ha en hjemmekamp til før jeg forlater. Om vi klarer kvalikplassen så vil det være vår største prestasjon i min tid her. Vi har dessverre ikke vunnet nok kamper, eller plassert oss så høyt på tabellen som jeg hadde ønsket. Jeg skulle mer enn gjerne hatt en medalje med meg hjem etter disse årene.

Roser BHK
Bloch er full av lovord om klubben og sier at på tross av problemene, så har de holdt seg på topp administrativt.

– Det er en fantastisk prestasjon å komme sterkere gjennom de økonomiske problemene, mener Bloch.

Kampen mot Drammen går klokken 18.00 i Bodøhallen, og hvis resultatene går imot BHK kan nedrykket være et faktum.

Når vi spør Ras om det kan være aktuelt med et comeback i BHK-trøya om noen år, svarer han:

– Vi får se på det