STORE FORVENTNINGER

Playmakeren satt i den tsjekkiske EM-bussen da han fikk beskjed om at han skulle spille i BHK. Da var det rett på pc’en for å gjøre litt research. – Jeg gikk inn på Google Earth for å finne Bodø, og fikk litt sjokk

da jeg fant ut at Bodø viste seg ikke å ligge i nærheten av Oslo i det hele tatt, flirer 26-åringen som understreker at sjokket var av det bra slaget. – Det å komme opp hit er fantastisk. Både jeg og kona mi er veldig glade i fjell og natur, så dette passer oss kjempegodt.

 

 Misvisende tabellposisjon.

 

 Tsjekkeren kom til Bodø tirsdag kveld sammen med kone og baby, og kvelden etter fikk han sitt første møte med BHK og Bodø-publikummet.

– Det var veldig gøy. Det var et skikkelig trøkk inne i hallen. Bodø kan sammenlignes med kamper i tysk Bundesliga når det gjelder stemning i hallen, så jeg gleder meg til å spille kamp her, sier den tsjekkiske landslagsspilleren. Fra sin plass på tribunen fikk han se sine nye lagkamerater krige seg til seier over Bækkelaget.

– Dette laget har massevis av «teamgeist», som de sier i Tyskland. Og lagånd er veldig viktig dersom man skal hevde seg i lagsport, så jeg likte det jeg så. I tillegg synes jeg BHKs tabellplassering virker misvisende. Det er et bedre lag enn hva tabellsituasjonen tilsier.

 

 Mange å takke.

 

 BHK-trener Geir Daniel Larsen gleder seg stort over å ha fått på plass tsjekkeren som allerede på første trening viste at han nok blir en håndfull for de fleste motstandere i den norske eliteserien.

– Vi ser med en gang at dette er en skikkelig spiller. Han er hurtig, god én mot én, og har et veldig godt skudd. Ondrej blir en veldig bra tilvekst i BHK, det er helt sikkert, sier Larsen som fryder seg over å ha sikret seg playmakeren rett foran nesen på svenske, danske og norske klubber. – Det er mange vi har å takke for at vi fikk dette til. Og disse skal ha all mulig skryt, sier Larsen. som kan fortelle at hele avtalen faktisk holdt på å gå i vasken. – En nettavis her i byen la ut en sak om overgangen før den var i orden, og da holdt det faktisk på å skjære seg. En annen klubb snappet dette opp, men vi fikk det heldigvis til i siste liten, sier Larsen som har sin nye playmaker klar til kamp i møtet med bunnkollega Arendal 21. februar. – Papirene skal være i orden til da, sier BHK-sjefen.