NY SVENSKE TIL BHK

Den svenske bakspilleren slutter seg til sine nye lagkamerater allerede i neste uke. Sine første kamper får han i turneringen i Sandefjord førstkommende helg.

 

– Det meste er allerede i orden med overgangen. Papirene er underskrevet av Johansson selv, klubbens hans GUIF og av oss i BHK. Nå er det bare å håpe at vi får spillerlisensen i tide, slik at han kan debutere i serien i hjemmekampen mot Bækkelaget 3. februar, sier BHKs daglige leder, Grethe Fjærvoll.

 

30 dager


Det tar i utgangspunktet 30 dager å få i orden en internasjonal overgang i håndball. Hvis Norges Håndballforbund ønsker det, kan de imidlertid forsere denne prosessen noe.

 

– Reglene sier at det kan ta inntil 30 dager før alt er i orden. Det er ingenting som sier at det skal ta såpass lang tid. Vi vet at alt er i orden. GUIF har signert alt de skal signere. De har frigitt Johanssons lisens. Det betyr at han kan bli spilleklar tidligere, hvis Håndballforbundets folk velger å legge vår sak litt høyt i bunken, forklarer Fjærvoll.

 

– Ingen frelser


BHK-trener Geir Daniel Larsen er naturlig nok fornøyd med å ha sikret seg en forsterkning foran siste halvdel av sesongen.

 

– «Micke» Johansson er ingen frelser for BHK, men han komplementerer stallen på en flott måte. Han kommer til å bidra allerede fra første kamp. Ekstra gledelig er det at han skal spille for oss også kommende sesong. Dermed er vi allerede godt i gang med å få på plass brikkene foran neste sesong, slår treneren fast.

Mikael Johansson kan brukes på samtlige bakspillerplasser i laget.

I tillegg holder svensken mål også i forsvar.

 

Nummer to


Johansson har spilt for svenske GUIF i hele sin karriere på seniornivå.

Forrige sesong var han fast i startoppstillingen da GUIF ble nummer to i den hjemlige serien i Sverige. Det er med andre ord ingen småklubb BHKs nykommer har spilt for. Denne sesongen har den 24-åringen for det meste vært utenfor laget. Mye på grunn av skade han pådro seg før sesongstart.

Nå har svensken vært frisk og rask i flere måneder, uten at det har blitt mye spilletid i serien av den grunn. Derfor prøver han nå lykken i Bodø og BHK.