HYLLER BHK

Kåre Ingebrigtsen er imponert over BHK – og mener det burde være en selvfølge at de beste talentene i Norge søkte seg til BHK.

– De største håndballtalentene i Norge hadde gjort lurt i å søke seg til Bodø og BHK. Her får de spille kamper foran 2.500 til 3.000 tilskuere. Det må da være mye bedre enn å spille for 300 mennesker i Sandefjord eller andre steder. BHK har vist at de tør å satse på yngre krefter. Det er et flott studietilbud i byen. Jeg kan ikke tenke meg en bedre utviklingsarena for yngre spillere i Norge enn nettopp her, slår Glimt-treneren fast.

 

Trenger støtten


Han er selv en av de mange som har latt seg underholde av BHK i Bodøhallen denne sesongen.

– Jeg er generelt sportsinteressert. Jeg hadde vært på kamp hvis det hadde blitt spilt ishockey også her i byen, medgir Ingebrigtsen og fortsetter:

– Det er en utrolig flott stemning og ramme på kampene i Bodøhallen. Jeg forstår godt at laget trekker massevis av tilskuere inn i hallen.

Glimt-treneren håper støtten fortsetter, selv om det skulle komme et tap eller to.

– Tap vil komme. Jeg håper publikum fortsetter å støtte dette unge mannskapet. BHK bygger opp et lag for framtiden. De trenger tid. Med hjelp fra det flotte publikumet kan det bli meget bra om noen år, mener Ingebrigtsen.

 

Tre meter høy


Ekstra stort var det selvsagt å oppleve forrige hjemmekamp mot Follo. Etter en litt tam og usikker start, satte publikum fart i beina på egne spillere.

– Da kampen startet, var spillerne en meter høy og litt usikker. Utover i kampen ble de båret fram av publikum på en herlig måte. Da spillerne forlot hallen, var de tre meter høy og stappfull av selvtillit, illustrerer trønderen.

Han lar seg fascinere over måten publikum gir BHK-spillerne energi og selvtillit.

– Effekten av støtten de får fra tribunene er meget interessant. Spillerne blir båret fram underveis. Etter hvert som de lykkes med det de gjør, så vokser selvtilliten. Og med selvtillit i fleng føler spillerne seg uovervinnelig der og da. I slike situasjoner er det nesten umulig å tape, mener Ingebrigtsen.

 

Lære av hverandre


Fotballtreneren legger heller ikke skjul på at BHK og Glimt kan trekke veksler på hverandre.

– Vi burde helt klart se etter om det er mulig for at vi kan samarbeide mye tettere enn vi gjør i dag, mener han.

Selv snakker han ofte med BHK-trener Geir Daniel Larsen. Ifølge Ingebrigtsen har de to trenerne mye å lære av hverandre.

– Vi er begge ferske i dette gamet. På det området har vi helt klart noe felles. Kravene som stilles er tøffe, og jeg er ikke i tvil om at vi begge kan lære av hverandre, slår Glimt-treneren fast.

 

Må nullstille


I dag er det ny kamp i Bodøhallen. Dumpekandidat Sandefjord kommer på besøk. Glimt-treneren retter en advarende pekefinger i forkant.

– Spillerne må ikke tro at det bare er å gå på banen for å hente poengene. Det som er vanskelig i idrett, er å gjenskape gode prestasjoner. Presterer BHK-spillerne som de gjorde mot Follo, så vinner de mot de fleste lagene i serien. Hvis ikke de spiller på samme nivå, kan de tape mot de fleste. Også mot Sandefjord, advarer han og fortsetter:

– Det er viktig å nullstille seg etter gode prestasjoner. Jeg gleder meg uansett til ettermiddagens kamp, og jeg håper selvsagt på en ny festforestilling fra BHKs side.