BODØ SØKER SLUTTSPILLET

BHK utfordrer Larvik og Drammen om å få arrangere sluttspillet for kvinner og menn til våren.

Begge de to håndballstorhetene på Østlandet ønsker å få sluttspillet som skal arrangeres 30. april og 1. mai. Larvik lokker med sin nye håndballhall, mens Drammen har velkjente Drammenshallen å skilte med. BHKs fremste våpen i konkurransen om sluttspillet, er selvsagt Bodø Spektrum med det som betegnes som Norges beste og største publikum. I søknaden sin henviser BHK til hva tre velkjente håndballpersonligheter har sagt om publikumet i Bodø:

 

Robert Hedin: – Dette var kjempegøy. Jeg kommer gjerne tilbake til Bodø (etter 2900 tilskuere mot Arendal).

 

Karl Erik Bøhn: – Jeg er så imponert over Bodø-publikumet at jeg finner nesten ikke ord.

 

Marit Breivik: – Bodø har landets beste publikum – i særklasse.

 

Stort arrangement. Det årlige sluttspillet er et stort arrangement som de to siste årene har blitt arrangert i Bergen og Skien. Her møtes de fire beste kvinne- og de fire beste herreklubbene til semifinaler og finale. Bankett med utdeling av priser til årets beste ditt og datt, inngår også i arrangementet. I prinsippet er det Håndballregion Nord som søker om å få sluttspillkampene til Bodø Spektrum med BHK som teknisk arrangør. Det vil blant annet si at det er Norges Håndballforbund (NHF) som betaler lagenes reiser og opphold, og så får til gjengjeld NHF publikumsinntektene. BHK som teknisk arrangør vil eventuelt få 75.000 kroner for arrangementet samt inntekter ved kiosksalg.

 

Bodøs fortreffelighet. I søknaden vektlegger BHK ved siden av sitt store publikum at flyplass, hotell og hall ligger i nær avstand til hverandre, at alle kampene kan spilles i samme hall, at alle lag får egen garderobe, at billig hotell allerede er
reservert, og at en gjennomsnittlig flypris til byen er 2200 kroner med retur. – Jeg kan knapt se hvorledes NHF kan unngå å legge dette til Bodø. Etter OL- og EM-avslaget er det på tide at Nord-Norge får et stort idrettsarrangement, sier BHKs daglige leder Grethe Fjærvoll som i går møtte Norsk Topphåndball og trolig reklamerte sterkt for BHK-søknaden der. Håndballforbundet på sin side skal ha møte om sluttspillsøknadene i neste uke.
BHK planlegger å gjøre sluttspillet til mer enn ei kamphelg for landets beste håndballag. Klubben har allerede inngått en avtale med et tivoli som skal slå seg ned utenfor Spektrum, og i den tilstøtendeNordlandshallen vil det blilagt opp til messeopplegg for næringslivet.

 

Før sluttspillhelga blir det som i
vår kvartfinaler for de åtte beste
herre- og damelagene.