SPENNENDE I ELVERUM

BHKs svensker slo an tonen i Elverumshallen, og har vært toneangivende i første omgang mot ubeseirede Elverum. David Öbrink og Hampus Jildenbäck var svært sentrale i åpningsminuttene, sammen med en god Ras Bloch helt bakerst. Dansken endte omgangen med 12 redninger.

Sist BHK gjestet Elverum var i en treningskamp like før seriestart. Da ledet Elverum 13-0 etter 19 minutter, men denne gangen er det noe helt annet bodøværingene har å by på. BHK holdt følge de første knappe tjue minuttene, og hjemmelaget var ikke i ledelsen før det var spilt drøye 16 minutter.

Men så kom den sedvanlige lille down-perioden BHK har slitt med i hele år, og i løpet av et par minutter gikk Elverum fra 10-10 til ledelse 13-10, og BHK ble litt stresset. Geir Daniel Larsen tok en timeout etter 23 minutter, og beskjeden var klar:

– Nå er vi ferd med å miste taket her. Vi må tilbake til grunnspillet vårt.

Og spillerne svarte sjefen på best mulig måte. Da pausesignalet gikk sto det 16-15 på lystavla i Elverum.

Det tok imidlertid ikke mange minuttene av andre omgang før Elevrum rykket ifra de blågule fra Bodø, og etter kvarteret av omgangen spilt, ledet Elverum 26-18. Det forspranget ble for tøft for BHK å hente inn, og det endte dermed med BHK-tap 27-32 i «nabo-oppgjøret».