VUDERER KLUBBSKIFTE

Faksimile fra Avisa Nordland:

– Jeg må tenke på meg selv. Jeg er inne i min tredje sesong i Kiel nå. Jeg har høye ambisjoner som håndballspiller. Jeg har vunnet serien og cupen to sesonger på rad. Det eneste jeg mangler er å vinne mesterligaen. Jeg ser ingen grunn til å være i Kiel bare for at jeg ønsker å vinne mesterligaen. Jeg må være i Kiel fordi jeg får spille, konkluderer bodøværingen.

Kontrakten hans med den tyske storklubben går ut etter sesongslutt. Det betyr at Børge Lund kan signere for hvem han vil 1. januar 2010.

Mindre i angrep.
Denne sesongen startet meget bra for hans egen del. Han fikk spille 60 minutter bakover på banen. Framover spilte han mellom 30 og 40 minutter.

I det siste har den tidligere BHK-spilleren fått mindre og mindre spilletid i angrep.

– Jeg har startet som playmaker og fått spille det første kvarteret. Det blir litt for lite totalt sett etter min smak, erkjenner den norske landslagsspilleren.

Problemet hans er at trener Alfred Gislason foran denne sesongen hentet den franske verdensstjernen Daniel Narcisse som ny playmaker. I tillegg hentet treneren det islandske stortalentet Aron Palmarsson, som også er playmaker.

Børge Lund på sin side ble hentet til Kiel av den forrige direktøren og treneren i Kiel, Uwe Schwencker og Noka Serdarusic.

Tålmodig.

Den nåværende treneren, Alfred Gislason, har i stadig større grad satset på sine nykommere i Kiels angrepsspill.

– Jeg har vært tålmodig og ventet på mine sjanser i to år. Det har vært en naturlig prosess siden vi har hatt svenske Stefan Lövgren og Nikola Karabatic i klubben. Nå vil jeg ha mer spilletid i angrep og ikke bare stå bakover i forsvar. Derfor vurderer jeg å finne meg en ny klubb, bekrefter playmakeren fra Bodø.

Lund spilte sin foreløpig siste kamp for Kiel mot lokalrival Flensburg onsdag kveld. Dagen etter ble han operert i sin skadde tommel. I løpet av desember er han ventet tilbake på banen for den tyske storklubben.

Stor interesse.
Tidligere BHK-boss, Tobben Evjen, har i alle år fungert som en slags rådgiver for Børge Lund. Evjen er ikke i tvil om at Lund får se ny klubb hvis han ønsker.

– Førstevalget er selvsagt å få den spilletiden han ønsker i Kiel. Får han ikke det, kan det bli klubbskifte.

– Hvordan tror du interessen i markedet er for en spiller som Børge Lund?

– Det blir ikke problem å finne ham ny arbeidsgiver. Vi har allerede hørt fra flere tyske og spanske toppklubber. Børge Lund er en spiller i verdensklasse. Kiel valgte å betale to millioner kroner for å løse ham ut fra sin daværende kontrakt med Nordhorn. Det gjorde de ikke uten grunn. Jeg tipper han kan velge å vrake, hvis han bestemmer seg for å forlate Kiel, spår Tobben Evjen